ArtMoRi

Kunst voor u !

Galerie

Mireille schildert voornamelijk met olieverf en een aantal van haar schilderijen vind je hier. Daarnaast vind ze het ook leuk om met bladgoud, bladzilver en bitumen te werken. Ook maakt Mireille beelden en een aantal hiervan vind je ook op deze pagina.  Mireille ondertekend haar werken met Mirel...

Willem is druk bezig met zijn serie van 60 panelen, bijzondere kunstwerken.  Binnenkort komen ze op de site!

Veel kijkplezier!

 

Auto schilderijen

Auto schilderijen

Mireille heeft een passie voor auto's en dat vind je terug in deze abstracte schilderijen. Ze zijn geschilderd met olieverf op doek.

Bloemen schilderijen

Bloemen schilderijen

Mireille heeft deze bloemen in opdracht geschilderd. Dit is een fijnschildertechniek welke ze heeft geleerd bij Gary Jenkins. Deze schilderijen zijn allemaal geschilderd met olieverf op linnen doek.

Rozen schilderijen

Rozen schilderijen

Rozen, de mooiste bloemen die er zijn. Over rozen vind je spreekwoorden en liedjes. Ze zijn het ook waard. Hier vind je een paar rozenschilderijen van Mireille die ze met veel passie en plezier heeft geschilderd. Ze zijn geschilderd met olieverf op doek.

Bladgoud

Bladgoud

Bladgoud, bladzilver en bitumen. Dit vind je terug op deze schilderijen. Het bladgoud of zilver is speciaal op doek aangebracht en daar is met bitumen overheen geschilderd. Bitumen wordt gebruikt om de weg mee te teren. Mireille gebruikt dit in vloeibare vorm om mee te schilderen. Het geeft een extra dimensie aan een schilderij. De schilderijen zijn daarna behandeld met schellak. Dat is een bijzondere vernis, deze is namelijk gemaakt van een materiaal, gewonnen uit de afscheiding van bepaalde luizen, bijzonder nietwaar?!!!

Dieren

Dieren

Dieren. Zo bijzonder en mooi. Om je gevoel over dieren vast te kunnen leggen in een schilderij is prachtig. Genieten is hier het juiste woord.

Stillevens

Stillevens

Verstilde beelden, vastgelegd op doek. Rust in alle eenvoud! Kijk en geniet.

Énergie en mouvement

Énergie en mouvement

Energy in Motion Dit is mijn eerste schilderij wat ik op de Kunstacademie heb gemaakt. Ik was zoooo gefrustreerd, het lukte niet wat ik wilde en toen kwam de docent ook nog eens langs met commentaar. Ik had het niet meer! Ik had grote paletmessen liggen en ik pak er een vast... samen met mijn frustratie en verf... en BAM! Ineens was het schilderij compleet, klaar. Ineens van frustratie naar trots! Hoe mooi is het om zo je gevoel te vertalen in een schilderij. Schilderen heeft me sowieso veel dichter bij mijn gevoel gebracht en dat geeft een extra dimensie. Alsof je even in een andere wereld bent en toch heel dicht bij jezelf. Misschien is het wel het onbewuste wat dan spreekt. Het is in ieder geval bijzonder. Ondertussen heeft het een hele mooie plek gekregen bij hele bijzondere mensen.

Bruyère

Bruyère

De natuur. De Peel, de heide, de mooie natuur Een echtpaar wilde graag een schilderij, van de natuur, van heide. Ze woonden tegen een bos aan en de man wandelde heel graag, elke dag met hun hondje, in de natuur. Zijn vrouw vertelde dat ze meer van moderne kunst hield, dus dit schilderij zou echt voor haar man zijn. Ze gunden mij de opdracht en ik ging aan de slag. Toen het klaar was ging ik het persoonlijk brengen. Het was gelukkig helemaal naar hun zin en ik zag ze genieten. We hebben het meteen opgehangen in hun huiskamer. Boven de tv, want zei hij: :”Ik val nogal eens in slaap voor de televisie, ik moet dan wel eens een programma mee kijken wat ik niet wil zien. Dus dan kijk ik liever naar dit schilderij van de heide!”

Cascade

Cascade

De opdracht was om een waterval te maken, echter het formaat was niet helemaal zeker. Dus ik besloot om er twee te maken, zodat ze konden kiezen. Toen het af was ging ik het brengen en toen kwam er weer een dillema… ze konden niet kiezen! We kunnen natuurlijk ook beide schilderijen kopen, toch? Ja, dat kan wel, vertelde ik ze. Mooi, dan doen we dat! We hangen er een in de kamer naast de open haard en een in de keuken. Het leuke is dat we ze dan ook nog eens kunnen wisselen! Nou, dat had ik dus niet verwacht! Heerlijk is dat om zoiets mee te mogen maken. Later kreeg ik weer een email van hun: “We hebben nog altijd veel plezier aan onze schilderijen en krijgen alleen maar positieve reacties! Groetjes en tot ziens”

Monde Merveilleux

Monde Merveilleux

Iets abstracts…. Ja, zei een koppel op leeftijd tegen mij. Dat willen we graag! We hebben net nieuwe, moderne meubels en we willen daar graag een abstract schilderij bij. Het moet mooi bij ons en bij het interieur passen. Oké, zei ik, wat willen jullie dan precies? Ja, precies weten we het niet. We hebben al veel bekeken en gezien, maar niets naar onze zin. Dat wordt lastig, dacht ik! Dan maar eens een afspraak bij hun thuis maken om eens te zien hoe hun woonkamer is ingericht en waar het schilderij zou moeten komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ze hadden rustig gekleurde meubels, grijsbruin gecombineerd met taupe en hout. Heel mooi en rustig. Echter, het schilderij moest het ook ophalen wat er nu allemaal aan rust was gebracht in hun mooie kamer. Later zat ik in mijn atelier en ineens ‘kreeg’ ik het! Ik ging aan de slag en stapje voor stapje vorderde het schilderij. Mooi in olieverf en het zag er naar mijn idee goed uit. Maar ja, hun moesten het goed vinden want ik had het tenslotte voor hun gemaakt. Het was natuurlijk aan hun om dat te beslissen. En we waren allemaal wat gespannen toen ze het papier eraf haalden, toen nog de noppenfolie eraf om te kunnen zien wat het was geworden. En ja hoor! Ze waren heel blij verrast. Dat was fijn om te ervaren. Ze waren zo blij. We hebben het op de plek gehangen boven het dressoir en voila, precies zoals ze het bedoeld hadden!

Empreinte digitale à la feuille d'or

Empreinte digitale à la feuille d'or

Een bijzonder kunstwerk. Dit is een vingerafdruk in bladgoud vastgelegd op een bijzondere natuursteen. Toen mijn vader was overleden wilde ik iets bijzonders en persoonlijks maken. Dit is het geworden.

Tableaux peints

Tableaux peints

Geinspireerd werd ik doordat een vriendin me vertelde van een beschilderde tafel. Ik wilde dat ook eens doen! Zie hier het resultaat. Later heb ik voor haar en haar geliefde een ontwerp gemaakt voor op hun tafel. Het thema hier is KISS, de band. Het ontwerp hebben we op de tafel getransformeerd en onder mijn begeleiding hebben ze het samen geschilderd. Geweldig leuk om te doen en weer 2 mensen heel gelukkig gemaakt!

Images d'art

Images d'art

Alleen het schilderen was niet genoeg. Ook moest er nog andere creativiteit uit! Mireille is beelden gaan maken en hier zie je er een aantal.

Dame de Fer

Dame de Fer

En ineens is ze er... of was ze er altijd al... De ijzeren vrouw, Iron Lady of Dame de Fer.... of is ze ontstaan...

Mes grands-parents

Mes grands-parents

Wat een mooie illusie… (2015) Mijn vader is 80 jaar oud en zijn gezondheid laat te wensen over. Zijn moeder is overleden toen hij heel jong was. Hij was 7 jaar oud. Hij mist haar en zijn vader heeft voor hem gezorgd toen hij jong was, later draaide mijn vader de rollen om. Ze praatten niet veel, maar zaten gewoon lekker samen de krant te lezen op zondag. Waarom wist ik niet, maar ik moest zijn ouders schilderen. Van mezelf. Van zijn moeder is maar 1 foto en een foto van zijn ouders samen is er niet. Dus met de foto’s van mijn opa en de ene foto van mijn oma ging ik aan de slag. Oma wilde ik eerst alleen schilderen, mooi doek, mooie verf, maar ze wilde er niet op! Toen bedacht ik, laat ik ze samen schilderen, na al die jaren weer verenigd. Zo gezegd, niet zo gedaan. Ook bij mij riep het emoties op. Nu wilde mijn oma wel op het doek. Opa lukte ook heel goed en mijn oma, dat wist ik niet zo zeker of ze wel goed op het doek stond. Ik had haar tenslotte nooit gekend. Eindelijk was het klaar en ik geef het aan mijn vader. Vorig jaar op zijn 80e verjaardag. Hij was heel blij en trots. Ook dat ze nu samen waren, dat deed hem heel veel goed.Afgelopen zondag was ik bij hem, even gezellig en hij kijkt weer vol trots naar het schilderij. Het moest bij hem in de huiskamer hangen, daar kan iedereen het zien en zelf ziet hij het daar ook het beste. Hij kijkt naar het schilderij en kijkt me even later aan. “Hij praat tegen me”, zei hij. Hij bedoelde mijn opa, die is nu voor zijn gevoel dus heel dicht bij en hij kan er mee praten, vind hij. “Wauw”, dacht ik, dat is bijzonder. En wat zegt opa dan tegen jou, vroeg ik aan mijn vader. Hij zei: “Als je met je armoede niet om kunt gaan, dan ben je niet waard dat je leeft”. Hij zei het in het dialect, dus dat kwam binnen bij me. Op deze manier blijft hij het leven nog steeds leuk vinden, kan hij omgaan met al zijn beperkingen en dat is voor hem dus een steun. Ik ben blij en dankbaar dat ik dat schilderij voor hem heb kunnen maken. Zijn ouders weer samen en hij put er steun en troost uit. Illusie of niet, het helpt … Mijn vader is overleden in 2018. Deze mooie herinnering blijft, net als vele andere.